Wikivijesti:Uvod: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Uklonjeno 5 bajtova ,  prije 12 godina
m
nema sažetka izmjene
No edit summary
mNo edit summary
'''WikiVijesti''' je slobodna stranica vijesti koju zajednički pišu njeni čitaoci. Ona je [[w:Wiki|Wiki]], što znači da svako (Vi također), može da uredi bilo kojikoju članakvijest kad god hoće. Samo pritisnite na dugme "uredi" na vrhu svakog članka WikivijestijuWikivijesti.
 
Sloboda misli, dijeljenje znanja i maštovito tumačenje su svrha ove stranice o vijestima. Kako živimo u vremenu u kojem je znanje postalo proizvod za prodaju, postojanje ovih stranica je jako važno. Mi se nadamo da će besplatni pristup znanju i mogućnost svačijeg učestvovanja obezbijediti prostor za razmjenu mišljenja i činjenica. Ako možete da doprinestedoprinesete ovom projektu, molimo Vas da posvetite par minuta i postanete dio ovog svjetskog pokreta.
 
WikiVijesti već sadrži dogadjajedogađaje o raznim temama. Ako želite dati Vaš doprinos, idite na [[Početna strana|početnu stranu]], nađite temu koja vas interesuje, i počnite istraživati. Također, na svakoj strani se nalazi i polje za pretragu gdje možete ukucati naziv člankavijesti koji tražite.
 
Ako Vam se sviđa nešto što ste pročitali, možete napisati Vaše mišljenje o toj temi na stranici za diskusiju. Samo pritisnite dugme "diskusija", a onda na stranici za diskusiju izaberite "uredi". Uvijek je lijepo kad Vas neko pohvali za uloženi trud.
 
Ako tema koja Vas interesuje ne postoji na Wikipediji, ili imate problema da pronađete članakvijest, pitajte na ''[[Wikivijesti:Redakcija|redakciji]]'' ili dodajte temu na listu [[Wikivijesti:nenapisani članci|nenapisanih članakavijesti]] (Spisak tema koje još ne postoje na WikiVijestima, ali postoji zainteresiranost za njih).
 
 
[[Kategorija:Wikivijesti]]
675

izmjena

Navigacija