Idi na sadržaj

Wikivijesti:Čaršija

Dodaj temu
Izvor: Wikivijesti
(Preusmjereno sa Wikivijesti:Bot policy)
Posljednji komentar: prije 3 dana (MediaWiki message delivery) u temi Wikimedia Movement Charter ratification voting results
Dobrodošli na čaršiju Wikivijesti!

U ovom malom kutku Interneta možete osjetiti dušu Bosne, porazgovarati o svim temama i postaviti sva pitanja za koja smatrate da zaslužuju pažnju. Predlažite, divanite i sijelite kako se to u Bosni oduvijek radilo, sklapajte prijateljstva među članovima WikiVijesti zajednice i doprinesite promociji našeg lijepog bosanskog jezika.

Ako ne znate gdje postaviti neko pitanje, postavite ga ovdje.

Postavi komentar

Kategorija vijesti

[izmijeni]

Kako kategorišemo vijesti? Stavljamo u kategoriju sa datumom, sa mjestom i sa temom? --Kahriman 17:47, 16 oktobar 2006 (UTC)

Da. Npr vijest da neka kompanija izdaje neki novi mobitel (npr.) treba biti u kategoriji Mobiteli ili sl, u kategoriji 16. oktobar, onda kategorija 2006 i mjesto stavi npr država u kojoj se nalazi sjedište zemlje? --Emx 17:58, 16 oktobar 2006 (UTC)
Ja se slažem. Trebali bi uvesti nešto kao Standardi Wikivijesti gdje bi trebala stajati ta pravila. I još nešto, kod internih poveznica, kako ćemo uvezivati članke. Ako npr. imamo u članku riječ Sarajevo hočemo li to uvezati sa člankom o Sarajevu na wikipediji ili nećemo uopće uvezivati? --Kahriman 20:18, 16 oktobar 2006 (UTC)
Rijeci se povezuju sa clancima na wikipediji. Sto se tice kategorija, trebali bi napraviti nesto slicno njemackim wikivijestima. Kada se ide na "Artikel erstellen", automatski je postavljen sablon koji se treba ispuniti sa osnovnim podatcima (grad, drzava, datum). Taj sablon sa podatcima pravi automatski osnovne kategorije. Osatle kategorije se ubacuju manuelno. Osim toga sablon pokazuje i status clanka (u zacetku, gotov, itd). Pogledaj te ovdje. --Elmir[demicx] 20:37, 16 oktobar 2006 (UTC)
Malo sam eksperimentisao sa sablonima i automatskim kategorijama. Napravljeno je po uzoru na njemacki wikinews. Nedostaje jos nekoliko osnovnih sablona koje cu poslije postaviti. Ako neko moze, neka preleti preko tekstova i koriguje greske. Isprobajte takodjer i novu funkciju "Napisi vijest". --Elmir[demicx] 22:09, 16 oktobar 2006 (UTC)

MessagesBs

[izmijeni]

Trebali bi popraviti, prevesti i korigovati poruke na MessagesBs. Tekst sam prebacio ovdje. Ima strasno puno posla ali kada jedno to uradimo, necemo morati vise prevoditi interfejs na wikipediji i na svim pod-projektima. --Elmir[demicx] 21:01, 16 oktobar 2006 (UTC)

Redakcija - Čaršija

[izmijeni]

Jel u Redakciji raspravljamo o novim vijestim, a na Čaršiji o interfejsu, problemima na Wikivijesti, odgovaramo na pitanja novih korisnika i sl.? --Kahriman 14:21, 17 oktobar 2006 (UTC)

Valjda... --Emx 14:52, 17 oktobar 2006 (UTC)
[izmijeni]

Postavio sam logo na Slika:WikiVijesti_1.png na Commonsu. Mislim da malo ova slova treba doraditi jer izgleda loše (ove kockice). Uglavnom, to je to. --Emx 14:52, 17 oktobar 2006 (UTC)

Ja cu popravit slova. --Elmir[demicx] 15:03, 17 oktobar 2006 (UTC)
Postavio sam novu verziju. --Elmir[demicx] 18:31, 17 oktobar 2006 (UTC)

Carsija

[izmijeni]

Ja sam posmatrao ostale Wikinews jezike. Ovako, Carsija (Village Pump) je kao na Wikipediji za bilo kakva generalna pitanja. A redakcija je "newsroom" sto je rasprava. Npr: 11. septembar 2001. bila bi rasprava o tom clanku na redakciji zato sto je mnogo vijesti objavljeno. Jednostavno ne mozemo samo ubacivati podatke bez diskusije, nebi bilo jasno ostalim. Zato imamo redakciju gdje mozemo imati diskusiju i onda konsensus, sa tim prebaciti na/objaviti clanak. Ovo se odnosi za velike dogadaje a ne za neku malu vijest. Ne treba rasprava oko utakmice BiH - Grcka, a treba diskusija o nekoj velikoj nesreci, itd. Hvala, (Morao sam brzo napisati zato sto trenutno imam rucak i nastavljam nastavu) Vernes 15:52, 17 oktobar 2006 (UTC)

Čestitka povodom Bajramskog praznika

[izmijeni]
Svim koriscima i posjetiocima Wikipedije islamske vjeroispovijesti čestitam nastupajuće Bajramske praznike sa:


Bajram Šerif Mubarek Olsun


Od Vernesa Seferovića
Bajram Šerif Mubarek Olsun! --Emx 16:42, 23 oktobar 2006 (UTC)

En Wikinews provocation

[izmijeni]

Pogledajte englesku provokaciju: Wikinewslang. Sramota!!! "Bosanski Jezik" na cirilici. (ostavio sam poruku adminu koji je to napisao). Vernes 19:13, 29 oktobar 2006 (UTC)

Vec sedam dana stoji cirilicno pismo. Vidim da Kahrmiman je vec ostavio zahtjev za latinicu prije sedam dana!!! Vernes 19:18, 29 oktobar 2006 (UTC)
Ja sam ih dvaput upozorio na stranici za razgovor, ali oni to ne fermaju ni 2%. --Kahriman 19:21, 29 oktobar 2006 (UTC)

Autorska prava

[izmijeni]

Zna li neko da li vijesti podliježu zakonu o autorskim pravima? Smijemo li kopirati tekstove sa drugim web stranica na wikivijesti? Možemo li uzeti vijest sa neke druge stranice i proizvoljno napisati tekst vijesti (ukoliko je on tačan)? --Kahriman 14:16, 31 oktobar 2006 (UTC)

Vijesti podlijezu autorskim pravima kao i sva druga djela. Sa drugih se stranica smije kopirati samo ako su "public domain". --Elmir[demicx] 15:15, 31 oktobar 2006 (UTC)
Znači prema tome ne možemo kopirati vijesti sa (npr.) sarajevo-x.com, ali ako pišemo vijest o nečemu o čemu ima članak na sarajevo-x.com, onda ga navedemo kao izvor? --Kahriman 15:25, 31 oktobar 2006 (UTC)
Ali mi stavimo izovore. Dakle, nije kao na wikipediji gdje ispane kao nas rad. Ja koliko vidim i na engleskoj wikinews direktno kopiraju sa web stranica (kao abc, BBC,...) Ja mislim da ako stavimo izvor onda imamo pravo da koristimo vijesti. (Gledajte kao da je citat iz neke knjige). Pozdrav, Vernes 17:16, 31 oktobar 2006 (UTC)
Nema veze da li je izvor stavljen ili ne, vijesti podlijezu autorskim pravima. Prepisivanje kompletnih vijesti sa drugih stranica (pogotovo komercijalnih, npr. sarajevo-x.com) ili stampanih izvora je krsenje autorskih prava. Sama objava tekstova na wiki projektima podlijeze odricanju autorskih prava. Ako mi ovdje objavimo neki tekst ili vijest jednog autora, odricemo se autorskih prava u njegovo ime (odricanje autorskih prava u ime treceg lica), sto nigdje nije dozvoljeno. --Elmir[demicx] 17:44, 31 oktobar 2006 (UTC)
Sta ako trazimo dozvolu od Sarajevo-x. Mada sumljam da ce nam iko dati zato sto nas narod je toliko sebican da nebi dao ista bez novca. Nasa svrha je pozitivna, za "promociju bosanskog jezika"! Wikinews treba da bude slobodan izvor vijesti. Ja ne znam ako mozemo napraviti sporazum sa web stranicima kao Srajevo-x. Dakle, moje pitanje je mozemo mi napraviti sporazum sa vanjskim stranicama i da li wikinews to omogucava? Toliko od mene, Vernes 21:44, 31 oktobar 2006 (UTC)
Ne vjerujem da ce ti ijedna komercijalna stranica dati dozvolu. Osim toga, mnoge stranice koriste vijesti novinskih agencija (npr. onasa, fena, itd.). Da bi dobile dozvolu da objave te vijesti, internet stranice su clanovi kod tih novinskih agencija i placaju takvu uslugu. Takve vijesti, iako objavljene na stranicama poput sarajevo-x.com, ostaju pod copyright samih novinskih agencija. --Elmir[demicx] 22:07, 31 oktobar 2006 (UTC)
Da, razumijem...ali ne savjetujem da na ove koje smo vec napisali postavimo sablon o krsenju autorskih pravila. Vernes 00:30, 1 novembar 2006 (UTC)
Moguća rješenja kršenja autorskih prava na Wikivijestima na "bosanskom jeziku" su jedino:
 • brisanje svih vijesti sa spornim sadržajem
 • označavanje svih vijesti sa spornim sadržajem posebnim šablonom (do korigovanja spornih sadržaja u nekom kraćem razumnom roku)
--Kaster 11:49, 1 novembar 2006 (UTC)
Za izvor informacija? Možemo li mi npr. otići na sarajevo-x.com pročitati vijest i tu vijest napisati na wikivijestima po svome, a kao izvor napisati sarajevo-x.com? Evo primjera --Kahriman 14:52, 1 novembar 2006 (UTC)
Da, tako može. Bitno je samo da cijela vijest ili dijelove vijesti nisu u potpunosti kopirani. --Elmir[demicx] 16:26, 1 novembar 2006 (UTC)
Znači ubuduće samo izmijeniti taj tekst a ne u cijelosti kopirati. Pozdrav, Emx 19:24, 1 novembar 2006 (UTC)

Sat na Wikivijestima (localtime)

[izmijeni]

Zasto varijabla na Wikivijestima {{LOCALTIME}} ne radi kako treba? Kod mene pokazuje sat manje (zimsko vrijeme) odnosno dva sata manje (ljetno vrijeme). --Elmir[demicx] 14:31, 8 novembar 2006 (UTC)

Internet rijecnik

[izmijeni]

Lijep pozdrav! Na ovako lijepoj i jako korisnoj stranici,mozda bi bilo korisno da se uvede i jedan, tako da se izrazim dio, gdje bi se opisivalo,objasnjavalo o internet pojmovima i nekim nazivima - rjecnik!Posto sam ja tek pocetnik na internetu i kompjuterima - nadam se da mi ne zamjerite, posto ovo je mozda vama malo nejasno, ali valjda ce te me shvatiti - mislio sam da se napisu objasnjenja za neke internet pojmove! Na primjer: kada smo na chatu i neki nick(osoba) komentira: "lol", lijepo bi bilo da se objasni pojam - lol: sta on znaci, od kada se koristi, kako je nastao na internetu i.t.d. Znam da vam ovo izgleda glupo, a mozda i ne, ali, vjerujte mi, ima dosta osoba, i mladjih i starijih, koji ne znaju sta znaci dosta spominjanih cesto,pojmova na internetu, kako ja to nazivam, net pojmovi - internet rijecnik! Ako ste zainteresovani, zamolio bih da se to nekako, ako je moguce realizuje,jer , evo, na primjer, ja do nedavno, nisam znao sta znaci patch, update, ili tako nesto slicno, a sve to zbog toga sto nisam zavrsio nikakav kurs informatike, vec jednostavno, kupio sam kompjuter, prikljucio se na internet i polako zapoceo sa ucenjem rada na kompu... i internetu! Jos sam laik, ali sam naucio za sada,najosnovnije. Zbog toga mislim,da bi korisno bilo otvoriti temu pod naslovom Internet rijecnik! Do vas je. Pozdrav.

Prvo, dobro nam dosao. Zamolio bih vas da se uclanite na ovu stranicu i Wikipediju (Slobodna enciklopedija). Wikivijesti su za "vijesti" ali to sto vi zahtjevate mozemo napisati na wikipediji. Clanak bi se zvao "Internet sleng" (eng:"Internet slang"). Jedini nacin kako mozete da popravite vase "kompjutersko znanje" je kroz dugorocno koristenje kompjutera. Nas cilj je da promovisemo bosanski jezik. Evo mi imamo: Wikipedija, Wikivijesti (ova stranica), Wikicitat, Wikiknjige, Wikiizvor i Wikiriječnik. Pozdrav, Vernes 02:11, 18 novembar 2006 (UTC)

Statistike

[izmijeni]

Da li je ovo moguće? Mislim na slijedeće: "Članci su do sada bili posjećeni 0 puta' i 2.144 puta izmjenjeni odkako..".

Tekst na MedijaViki:Sitestatstext je kopiran sa wikipedije. Neke od tih varijabli ($3 i $6) ovdje ne rade pa zato pokazuju 0. --Elmir[demicx] 10:25, 19 juli 2007 (UTC)

pojmovi

[izmijeni]

mene interesuje zasto nema objasnjenja za pojmove poput,prekogranicni efekt,otpornost,katastrofa?

Početna Strana

[izmijeni]

Htio bi dobiti ovlaštenje da mogu uređivati početnu stranu, jer se rijetko aktualizira sa novim vijestima, pa bi to mogao raditi i ja. Što niko ne postavlja neke vijesti. Ova stranica je skoro pa mrtva...

Pozdrav, Bushido 22:58, 11 decembar 2007 (UTC)

Jedino je glavna vijest na vrhu stranice zaštićena (preventivno zbog vandalizma) tako da je mogu mijenjati samo administratori. "Zadnje objavljene vijesti" se aktualiziraju automatski (ili pritiskom na link "osvježi stranicu"), a "Kratke vijesti" mogu da uređuju svi registrovani korisnici. --Elmir[demicx] 07:39, 12 decembar 2007 (UTC)
Nisam vidio onaj link osvježi stranicu prije. Mislio sam da to sdmini dodaju. Pošto mi je to išlo nekako sporo, htio sam da ja to preuzmem.

Hvala. Pozdrav, Bushido 20:43, 12 decembar 2007 (UTC)

Zašto je ova stranica zaključana??? Ja bi htio da ažuriram tu stranicu, ali ovako ne ide... 89.146.150.181 19:04, 16 januar 2008 (UTC)

Samo registrovani korisnici mogu da mijenjaju sadrzaj na sablonu. --Elmir[demicx] 09:14, 19 januar 2008 (UTC)

I'd like to request a bot flag for interwiki bot Alecs.bot.

Thank you! -- Alecs.y 14:13, 22 februar 2008 (UTC)

Urađeno (done). Greetings, Vernes 03:12, 23 februar 2008 (UTC)
Thanks Alecs.y 18:41, 23 februar 2008 (UTC)

Prijedlog

[izmijeni]

Jedan prijedlog: Kako bi bilo dodati na naslovnu izvještaj o brojevima lota lutrijabih.ba, nešto slično sam vidio na de.wikinews, pa eto ne bi bilo loše nešto slično, --Cer@ 11:17, 12 mart 2008 (UTC)

Request bot flag for Alexbot

[izmijeni]

I request the bot flag for Alexbot:

Operator:zh:User:Alexsh
Programming Language:Pywikipedia SVN
Functions:Interwiki(+autonomous), double redirect fix.
Other languages:All statistics in here

Thank you--Alexsh 19:22, 12 maj 2008 (UTC)

Urađeno. Done. Greetings. --Elmir[demicx] 20:11, 8 juni 2008 (UTC)

Cs interwiki

[izmijeni]

U početnoj strani nije češko interwiki, ja stranu ne mogu urediti. --Aktron 13:30, 3 juni 2008 (UTC)

Urađeno. Done. Greetings. --Elmir[demicx] 20:17, 8 juni 2008 (UTC)

Request flag for GrondinBot

[izmijeni]

I request the interwiki bot flag for this bot owned by who is sysop and bureacrat in french Wikinews.

Operator: Grondin, sysop and bureacrat in french Wikinews
Programming Language:Pywikipedia SVN
Functions:Interwiki(+autonomous), double redirect fix.
Other languages: GrondinBot, pl, it, sv, fr, sr, cs,
Existing edits  :

--Grondin 14:11, 9 april 2009 (KSV)Odgovori

Urađeno. Done. --[demicx] 15:08, 19 april 2009 (KSV)Odgovori
Thank's (Merci !)--Grondin 13:45, 20 april 2009 (KSV)Odgovori

Bot flag request for User:VolkovBot

[izmijeni]

Hi! This interwiki bot owned by w:ru:User:Volkov (sysop @ ru.wiki) has a global bot flag and is active on many wikimedia projects. Please grant a bot flag locally to avoid flooding recent changes. In case of any issue the bot owner can be reached at Russian wikipedia. Thanks. --Volkov 15:23, 19 april 2009 (KSV)Odgovori

Urađeno. Done. --[demicx] 07:31, 20 april 2009 (KSV)Odgovori

Init category date

[izmijeni]

Would you want that my bot creates Category dates as this one : Kategorija:10. maj 2009, by example ?. It takes 5 minutes :-). I already did that for the next month. Tell me if you want or don't want. Thanks.--Grondin 16:43, 24 maj 2009 (KSV)Odgovori

If you still have interest, we will be happy if you could do it. THX. --WizardOfOz 12:27, 1 novembar 2010 (KSV)Odgovori
Ok, I'll dot it soon.--Grondin 12:34, 1 novembar 2010 (KSV)Odgovori
THX! --WizardOfOz talk 12:38, 1 novembar 2010 (KSV)Odgovori
Done with interwiki links.--Grondin 13:59, 1 novembar 2010 (KSV)Odgovori

Wikimania Scholarships

[izmijeni]

The call for applications for Wikimania Scholarships to attend Wikimania 2010 in Gdansk, Poland (July 9-11) is now open. The Wikimedia Foundation offers Scholarships to pay for selected individuals' round trip travel, accommodations, and registration at the conference. To apply, visit the Wikimania 2010 scholarships information page, click the secure link available there, and fill out the form to apply. For additional information, please visit the Scholarships information and FAQ pages:

Yours very truly, Cary Bass
Volunteer Coordinator
Wikimedia Foundation

Closure of Bosnian Wikinews - prvi put

[izmijeni]

Hello, this is a message to inform you that there is currently a proposal to close down the Bosnian Wikinews over at meta. You can express your opinion by following this link and commenting in the appropriate section. Thank you. TeleComNasSprVen 08:05, 29 oktobar 2010 (KSV)Odgovori

I voted VERY STRONG OPPOSE. I remember the closur of the dutch Wikinews with only 30 days of inactivity, what was unfair.--Grondin 14:06, 1 novembar 2010 (KSV)Odgovori
Yes, such a project like nl.wikinews isn't so small community like the others, so it was very weird to close project on such language with so huge community. Some things aren't quit transparent I supose. --Cer@ 14:11, 1 novembar 2010 (KSV)Odgovori
Rejected. --WizardOfOz talk 14:32, 28 novembar 2010 (KSV)Odgovori
Well done. aferim raja! Sad se potrudimo da prestignemo en. ;)--Cer@ 15:44, 29 novembar 2010 (KSV)Odgovori
opet smo stali :( imam osjećaj da vazda teret Wikinewsa padne na moja ramena :(--Cer@ 21:12, 21 januar 2011 (KSV)Odgovori

Bot Flag for Mjbmrbot

[izmijeni]
 • Operator  : Mjbmr
 • Automatic or Manually Assisted : Automatic
 • Programming Language(s)  : Python (pywikipedia)
 • Function Summary  : Interwiki
 • Already has a bot flag (Y/N)  : Yes, see here
 • Function Details  : Just interwikis, thanks Mjbmr Talk 15:34, 24 novembar 2010 (KSV)
Urađeno. Done. --[demicx] 06:59, 25 novembar 2010 (KSV)Odgovori
Thanks Mjbmr Talk 18:18, 27 novembar 2010 (KSV)

Closure of Bosnian Wikinews - drugi put

[izmijeni]

Hello, this is a message to inform you that there is currently a proposal to close down the Bosnian Wikinews over at meta. You can express your opinion by following this link and commenting in the appropriate section. Thank you. Node ue 23:44, 12 septembar 2011 (KSV)Odgovori

Terms of Use update

[izmijeni]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 00:32, 27 oktobar 2011 (KSV)Odgovori

Open Call for 2012 Wikimedia Fellowship Applicants

[izmijeni]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

 • Do you want to help attract new contributors to Wikimedia projects?
 • Do you want to improve retention of our existing editors?
 • Do you want to strengthen our community by diversifying its base and increasing the overall number of excellent participants around the world?

The Wikimedia Foundation is seeking Community Fellows and project ideas for the Community Fellowship Program. A Fellowship is a temporary position at the Wikimedia Foundation in order to work on a specific project or set of projects. Submissions for 2012 are encouraged to focus on the theme of improving editor retention and increasing participation in Wikimedia projects. If interested, please submit a project idea or apply to be a fellow by January 15, 2012. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Fellowships for more information.

Thanks!

--Siko Bouterse, Head of Community Fellowships, Wikimedia Foundation 12:48, 21 decembar 2011 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Announcing Wikipedia 1.19 beta

[izmijeni]

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the start of the final announcement.

The following are the areas that you will probably be most interested in:

 • Faster loading of javascript files makes dependency tracking more important.
 • New common*.css files usable by skins instead of having to copy piles of generic styles from MonoBook or Vector's css.
 • The default user signature now contains a talk link in addition to the user link.
 • Searching blocked usernames in block log is now clearer.
 • Better timezone recognition in user preferences.
 • Improved diff readability for colorblind people.
 • The interwiki links table can now be accessed also when the interwiki cache is used (used in the API and the Interwiki extension).
 • More gender support (for instance in logs and user lists).
 • Language converter improved, e.g. it now works depending on the page content language.
 • Time and number-formatting magic words also now depend on the page content language.
 • Bidirectional support further improved after 1.18.

Report any problems on the labs beta wiki and we'll work to address them before they software is released to the production wikis.

Note that this cluster does have SUL but it is not integrated with SUL in production, so you'll need to create another account. You should avoid using the same password as you use here. — Global message delivery 23:58, 14 januar 2012 (KSV)

MediaWiki 1.19

[izmijeni]

(Apologies if this message isn't in your language.) The Wikimedia Foundation is planning to upgrade MediaWiki (the software powering this wiki) to its latest version this month. You can help to test it before it is enabled, to avoid disruption and breakage. More information is available in the full announcement. Thank you for your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 14:50, 12 februar 2012 (KSV)Odgovori

Update on IPv6

[izmijeni]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

 • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
 • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
 • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 00:45, 2 juni 2012 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

2011 Picture of the Year competition

[izmijeni]

македонскиnorskpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 18:05, 5 juni 2012 (KSV)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Mobile view as default view coming soon

[izmijeni]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the instructions on Meta)

The mobile view of this project and others will soon become the default view on mobile devices (except tablets). Some language versions of these projects currently show no content on the mobile home page, and it is a good time to do a little formatting so users get a mobile-friendly view, or to add to existing mobile content if some already exists.

If you are an administrator, please consider helping with this change. There are instructions which are being translated. The proposed date of switching the default view is June 21.

To contact the mobile team, email mobile-feedback-llists.wikimedia.org.

--Phil Inje Chang, Product Manager, Mobile, Wikimedia Foundation 08:26, 16 juni 2012 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Help decide about more than $10 million of Wikimedia donations in the coming year

[izmijeni]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

Hi,

As many of you are aware, the Wikimedia Board of Trustees recently initiated important changes in the way that money is being distributed within the Wikimedia movement. As part of this, a new community-led "Funds Dissemination Committee" (FDC) is currently being set up. Already in 2012-13, its recommendations will guide the decisions about the distribution of over 10 million US dollars among the Foundation, chapters and other eligible entities.

Now, seven capable, knowledgeable and trustworthy community members are sought to volunteer on the initial Funds Dissemination Committee. It is expected to take up its work in September. In addition, a community member is sought to be the Ombudsperson for the FDC process. If you are interested in joining the committee, read the call for volunteers. Nominations are planned to close on August 15.

--Anasuya Sengupta, Director of Global Learning and Grantmaking, Wikimedia Foundation 19:53, 19 juli 2012 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

[izmijeni]

I apologize for addressing you in English. I would be grateful if you could translate this message into your language.

The Wikimedia Foundation is conducting a request for comment on a proposed program that could provide legal assistance to users in specific support roles who are named in a legal complaint as a defendant because of those roles. We wanted to be sure that your community was aware of this discussion and would have a chance to participate in that discussion.

If this page is not the best place to publicize this request for comment, please help spread the word to those who may be interested in participating. (If you'd like to help translating the "request for comment", program policy or other pages into your language and don't know how the translation system works, please come by my user talk page at m:User talk:Mdennis (WMF). I'll be happy to assist or to connect you with a volunteer who can assist.)

Thank you! --Mdennis (WMF)01:48, 6 septembar 2012 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Wikidata is getting close to a first roll-out

[izmijeni]

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

 1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
 2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
 3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 13:08, 10 septembar 2012 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Bot flag for AvocatoBot

[izmijeni]
 • Operator: Avocato
 • Programming Language(s): Python (pywikipedia)
 • Function Summary: Interwiki & Fixing double redirects
 • Contributions: see here
 • Already has bot flag on: +230 wikis

Thank you.--Avocato (razgovor) 09:26, 12 septembar 2012 (KSV)Odgovori

Upcoming software changes - please report any problems

[izmijeni]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).

Please watch for problems with:

 • revision diffs
 • templates
 • CSS and JavaScript pages (like user scripts)
 • bots
 • PDF export
 • images, video, and sound, especially scaling sizes
 • the CologneBlue skin

If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.

Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.

Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 02:43, 16 oktobar 2012 (KSV)Odgovori

P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed

[izmijeni]

Please translate for your local community

Hello All,

The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!

Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 16:48, 17 oktobar 2012 (KSV)

Be a Wikimedia fundraising "User Experience" volunteer!

[izmijeni]

Thank you to everyone who volunteered last year on the Wikimedia fundraising 'User Experience' project. We have talked to many different people in different countries and their feedback has helped us immensely in restructuring our pages. If you haven't heard of it yet, the 'User Experience' project has the goal of understanding the donation experience in different countries (outside the USA) and enhancing the localization of our donation pages.

I am (still) searching for volunteers to spend some time on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. **All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be very low amounts, like 1-2 dollars)**

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!!

Thanks!

Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 20:39, 8 januar 2013 (KSV)

Wikimedia sites to move to primary data center in Ashburn, Virginia. Read-only mode expected.

[izmijeni]

(Apologies if this message isn't in your language.) Next week, the Wikimedia Foundation will transition its main technical operations to a new data center in Ashburn, Virginia, USA. This is intended to improve the technical performance and reliability of all Wikimedia sites, including this wiki. There will be some times when the site will be in read-only mode, and there may be full outages; the current target windows for the migration are January 22nd, 23rd and 24th, 2013, from 17:00 to 01:00 UTC (see other timezones on timeanddate.com). More information is available in the full announcement.

If you would like to stay informed of future technical upgrades, consider becoming a Tech ambassador and joining the ambassadors mailing list. You will be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Thank you for your help and your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 15:04, 19 januar 2013 (KSV)Odgovori

Help turn ideas into grants in the new IdeaLab

[izmijeni]

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

 • Do you have an idea for a project to improve this community or website?
 • Do you think you could complete your idea if only you had some funding?
 • Do you want to help other people turn their ideas into project plans or grant proposals?

Please join us in the IdeaLab, an incubator for project ideas and Individual Engagement Grant proposals.

The Wikimedia Foundation is seeking new ideas and proposals for Individual Engagement Grants. These grants fund individuals or small groups to complete projects that help improve this community. If interested, please submit a completed proposal by February 15, 2013. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG for more information.

Thanks! --Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 20:10, 30 januar 2013 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)

Convert complex templates to Lua to make them faster and more powerful

[izmijeni]

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians)

Greetings. As you might have seen on the Wikimedia tech blog or the tech ambassadors list, a new functionality called "Lua" is being enabled on all Wikimedia sites today. Lua is a scripting language that enables you to write faster and more powerful MediaWiki templates.

If you have questions about how to convert existing templates to Lua (or how to create new ones), we'll be holding two support sessions on IRC next week: one on Wednesday (for Oceania, Asia & America) and one on Friday (for Europe, Africa & America); see m:IRC office hours for the details. If you can't make it, you can also get help at mw:Talk:Lua scripting.

If you'd like to learn about this kind of events earlier in advance, consider becoming a Tech ambassador by subscribing to the mailing list. You will also be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system. 18:47, 13 mart 2013 (KSV) (wrong page? You can fix it.)Odgovori

Request for comment on inactive administrators

[izmijeni]

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians. Please also consider translating the proposal.)

Read this message in English / Lleer esti mensaxe n'asturianu / বাংলায় এই বার্তাটি পড়ুন / Llegiu aquest missatge en català / Læs denne besked på dansk / Lies diese Nachricht auf Deutsch / Leś cal mesag' chè in Emiliàn / Leer este mensaje en español / Lue tämä viesti suomeksi / Lire ce message en français / Ler esta mensaxe en galego / हिन्दी / Pročitajte ovu poruku na hrvatskom / Baca pesan ini dalam Bahasa Indonesia / Leggi questo messaggio in italiano / ಈ ಸಂದೇಶವನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಓದಿ / Aqra dan il-messaġġ bil-Malti / norsk (bokmål) / Lees dit bericht in het Nederlands / Przeczytaj tę wiadomość po polsku / Citiți acest mesaj în română / Прочитать это сообщение на русском / Farriintaan ku aqri Af-Soomaali / Pročitaj ovu poruku na srpskom (Прочитај ову поруку на српском) / อ่านข้อความนี้ในภาษาไทย / Прочитати це повідомлення українською мовою / Đọc thông báo bằng tiếng Việt / 使用中文阅读本信息。

Hello!

There is a new request for comment on Meta-Wiki concerning the removal of administrative rights from long-term inactive Wikimedians. Generally, this proposal from stewards would apply to wikis without an administrators' review process.

We are also compiling a list of projects with procedures for removing inactive administrators on the talk page of the request for comment. Feel free to add your project(s) to the list if you have a policy on administrator inactivity.

All input is appreciated. The discussion may close as soon as 21 May 2013 (2013-05-21), but this will be extended if needed.

Thanks, Billinghurst (thanks to all the translators!) 04:22, 24 april 2013 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery (Wrong page? You can fix it.)

[en] Change to wiki account system and account renaming

[izmijeni]

Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.

(Distributed via global message delivery 03:21, 30 april 2013 (KSV). Wrong page? Correct it here.)

[izmijeni]

The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.

Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.

Detailed information and a timeline is available on meta.

Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.

(Distributed via global message delivery 18:11, 30 april 2013 (KSV). Wrong page? Correct it here.)

Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions

[izmijeni]
Tech news prepared by tech ambassadors and posted by Global message deliveryContributeTranslateGet helpGive feedbackUnsubscribe • 20:16, 20 maj 2013 (KSV)
Important note: This is the first edition of the Tech News weekly summaries, which help you monitor recent software changes likely to impact you and your fellow Wikimedians.

If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.

You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 20:16, 20 maj 2013 (KSV)Odgovori

Trademark discussion

[izmijeni]

Hi, apologies for posting this in English, but I wanted to alert your community to a discussion on Meta about potential changes to the Wikimedia Trademark Policy. Please translate this statement if you can. We hope that you will all participate in the discussion; we also welcome translations of the legal team’s statement into as many languages as possible and encourage you to voice your thoughts there. Please see the Trademark practices discussion (on Meta-Wiki) for more information. Thank you! --Mdennis (WMF) (talk)

Bot flag for Autobot

[izmijeni]
 • Operator: BokicaK
 • Programming Language(s): Python (pywikipedia)
 • Function Summary: Interwiki & Fixing double redirects, dodavanje Commonscata
 • Contributions: see here
 • Already has bot flag on: +10 wikis

Hvala. --13:50, 17 juni 2013 (KSV)

Universal Language Selector will be enabled on 2013-07-09

[izmijeni]

Pywikipedia is migrating to git

[izmijeni]

Hello, Sorry for English but It's very important for bot operators so I hope someone translates this. Pywikipedia is migrating to Git so after July 26, SVN checkouts won't be updated If you're using Pywikipedia you have to switch to git, otherwise you will use out-dated framework and your bot might not work properly. There is a manual for doing that and a blog post explaining about this change in non-technical language. If you have question feel free to ask in mw:Manual talk:Pywikipediabot/Gerrit, mailing list, or in the IRC channel. Best Amir (via Global message delivery). 12:56, 23 juli 2013 (KSV)Odgovori

HTTPS for users with an account

[izmijeni]

Greetings. Starting on August 21 (tomorrow), all users with an account will be using HTTPS to access Wikimedia sites. HTTPS brings better security and improves your privacy. More information is available at m:HTTPS.

If HTTPS causes problems for you, tell us on bugzilla, on IRC (in the #wikimedia-operations channel) or on meta. If you can't use the other methods, you can also send an e-mail to https@wikimedia.org.

Greg Grossmeier (via the Global message delivery system). 18:47, 20 august 2013 (KSV) (wrong page? You can fix it.)Odgovori

[izmijeni]

Notifications

[izmijeni]
Notifications inform you of new activity that affects you -- and let you take quick action.

(This message is in English, please translate as needed)

Greetings!

Notifications will inform users about new activity that affects them on this wiki in a unified way: for example, this new tool will let you know when you have new talk page messages, edit reverts, mentions or links -- and is designed to augment (rather than replace) the watchlist. The Wikimedia Foundation's editor engagement team developed this tool (code-named 'Echo') earlier this year, to help users contribute more productively to MediaWiki projects.

We're now getting ready to bring Notifications to almost all other Wikimedia sites, and are aiming for a 22 October deployment, as outlined in this release plan. It is important that notifications is translated for all of the languages we serve.

There are three major points of translation needed to be either done or checked:

Please let us know if you have any questions, suggestions or comments about this new tool. For more information, visit this project hub and this help page. Keegan (WMF) (talk) 18:12, 4 oktobar 2013 (KSV)Odgovori

(via the Global message delivery system) (wrong page? You can fix it.)

Speak up about the trademark registration of the Community logo.

[izmijeni]

Introducting Beta Features

[izmijeni]

(Apologies for writing in English. Please translate if necessary)

We would like to let you know about Beta Features, a new program from the Wikimedia Foundation that lets you try out new features before they are released for everyone.

Think of it as a digital laboratory where community members can preview upcoming software and give feedback to help improve them. This special preference page lets designers and engineers experiment with new features on a broad scale, but in a way that's not disruptive.

Beta Features is now ready for testing on MediaWiki.org. It will also be released on Wikimedia Commons and MetaWiki this Thursday, 7 November. Based on test results, the plan is to release it on all wikis worldwide on 21 November, 2013.

Here are the first features you can test this week:

Would you like to try out Beta Features now? After you log in on MediaWiki.org, a small 'Beta' link will appear next to your 'Preferences'. Click on it to see features you can test, check the ones you want, then click 'Save'. Learn more on the Beta Features page.

After you've tested Beta Features, please let the developers know what you think on this discussion page -- or report any bugs here on Bugzilla. You're also welcome to join this IRC office hours chat on Friday, 8 November at 18:30 UTC.

Beta Features was developed by the Wikimedia Foundation's Design, Multimedia and VisualEditor teams. Along with other developers, they will be adding new features to this experimental program every few weeks. They are very grateful to all the community members who helped create this project — and look forward to many more productive collaborations in the future.

Enjoy, and don't forget to let developers know what you think! Keegan (WMF) (talk) 19:32, 5 novembar 2013 (KSV)Odgovori

Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 19:32, 5 novembar 2013 (KSV)

Call for comments on draft trademark policy

[izmijeni]

Request for comment on Commons: Should Wikimedia support MP4 video?

[izmijeni]

I apologize for this message being only in English. Please translate it if needed to help your community.

The Wikimedia Foundation's multimedia team seeks community guidance on a proposal to support the MP4 video format. This digital video standard is used widely around the world to record, edit and watch videos on mobile phones, desktop computers and home video devices. It is also known as H.264/MPEG-4 or AVC.

Supporting the MP4 format would make it much easier for our users to view and contribute video on Wikipedia and Wikimedia projects -- and video files could be offered in dual formats on our sites, so we could continue to support current open formats (WebM and Ogg Theora).

However, MP4 is a patent-encumbered format, and using a proprietary format would be a departure from our current practice of only supporting open formats on our sites -- even though the licenses appear to have acceptable legal terms, with only a small fee required.

We would appreciate your guidance on whether or not to support MP4. Our Request for Comments presents views both in favor and against MP4 support, based on opinions we’ve heard in our discussions with community and team members.

Please join this RfC -- and share your advice.

All users are welcome to participate, whether you are active on Commons, Wikipedia, other Wikimedia project -- or any site that uses content from our free media repository.

You are also welcome to join tomorrow's Office hours chat on IRC, this Thursday, January 16, at 19:00 UTC, if you would like to discuss this project with our team and other community members.

We look forward to a constructive discussion with you, so we can make a more informed decision together on this important topic. Keegan (WMF) (talk) 06:46, 16 januar 2014 (KSV)Odgovori

Universal Language Selector will be enabled by default again on this wiki by 21 February 2014

[izmijeni]

On January 21 2014 the MediaWiki extension Universal Language Selector (ULS) was disabled on this wiki. A new preference was added for logged-in users to turn on ULS. This was done to prevent slow loading of pages due to ULS webfonts, a behaviour that had been observed by the Wikimedia Technical Operations team on some wikis.

We are now ready to enable ULS again. The temporary preference to enable ULS will be removed. A new checkbox has been added to the Language Panel to enable/disable font delivery. This will be unchecked by default for this wiki, but can be selected at any time by the users to enable webfonts. This is an interim solution while we improve the feature of webfonts delivery.

You can read the announcement and the development plan for more information. Apologies for writing this message only in English. Thank you. Runa

Amendment to the Terms of Use

[izmijeni]

Call for project ideas: funding is available for community experiments

[izmijeni]

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

Do you have an idea for a project that could improve your community? Individual Engagement Grants from the Wikimedia Foundation help support individuals and small teams to organize experiments for 6 months. You can get funding to try out your idea for online community organizing, outreach, tool-building, or research to help make Wikivijesti better. In March, we’re looking for new project proposals.

Examples of past Individual Engagement Grant projects:

Proposals are due by 31 March 2014. There are a number of ways to get involved!

Hope to have your participation,

--Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 19:44, 28 februar 2014 (KSV)Odgovori


IMPORTANT: Admin activity review

[izmijeni]

Hello. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc) was recently adopted by global community consensus (your community received a notice about the discussion). According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on smaller wikis. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the new admin activity review here.


We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):

 1. Emx (bureaucrat, administrator)
 2. Emxbot (administrator)
 3. Kal-El (administrator)
 4. Vseferovic (bureaucrat, administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, Rschen7754 04:11, 10 mart 2014 (KSV)Odgovori

Proposed optional changes to Terms of Use amendment

[izmijeni]
Hello all, in response to some community comments in the discussion on the amendment to the Terms of Use on undisclosed paid editing, we have prepared two optional changes. Please read about these optional changes on Meta wiki and share your comments. If you can (and this is a non english project), please translate this announcement. Thanks! Slaporte (WMF) 21:56, 13 mart 2014 (KSV)Odgovori

Changes to the default site typography coming soon

[izmijeni]

This week, the typography on Wikimedia sites will be updated for all readers and editors who use the default "Vector" skin. This change will involve new serif fonts for some headings, small tweaks to body content fonts, text size, text color, and spacing between elements. The schedule is:

 • April 1st: non-Wikipedia projects will see this change live
 • April 3rd: Wikipedias will see this change live

This change is very similar to the "Typography Update" Beta Feature that has been available on Wikimedia projects since November 2013. After several rounds of testing and with feedback from the community, this Beta Feature will be disabled and successful aspects enabled in the default site appearance. Users who are logged in may still choose to use another skin, or alter their personal CSS, if they prefer a different appearance. Local common CSS styles will also apply as normal, for issues with local styles and scripts that impact all users.

For more information:

-- Steven Walling (Product Manager) on behalf of the Wikimedia Foundation's User Experience Design team

Bot policy

[izmijeni]

Hello. To facilitate steward granting of bot access, I suggest implementing the standard bot policy on this wiki. In particular, this policy allows stewards to automatically flag known interlanguage linking bots (if this page says that is acceptable), which form the vast majority of such requests. The policy also enables global bots on this wiki (if this page says that is acceptable), which are trusted bots that will be given bot access on every wiki that allows global bots.

This policy makes bot access requesting much easier for local users, operators, and stewards. To implement it we only need to create a redirect to this page from Project:Bot policy, and add a line at the top noting that it is used here. Please read the text at m:Bot policy before commenting. If you object, please say so; I hope to implement in two weeks if there is no objection, since it is particularly written to streamline bot requests on wikis with little or no community interested in bot access requests. John F. Lewis (razgovor) 18:13, 12 april 2014 (KSV)Odgovori

I see no reason for objecting global bots on this wiki. So it's fine by me, and I think that no one else will object to this. I have created a page where it is stated that the standard bot policy is used (needs to be worked out in more detail). Feel free to change/add anything that you think is necessary. -- Edinwiki (razgovor) 16:50, 17 april 2014 (KSV)Odgovori

Wikimedia Highlights, mart 2014.

[izmijeni]
Istaknuto iz izvještaja Wikimedia Fondacije i izvještaja Wikimedia inženjeringa za mart 2014., sa odabirom drugih važnih događaja iz Wikimedia pokreta
About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 05:27, 6 maj 2014 (KSV)

Media Viewer

[izmijeni]


Greetings, my apologies for writing in English.

I wanted to let you know that Media Viewer will be released to this wiki in the coming weeks. Media Viewer allows readers of Wikimedia projects to have an enhanced view of files without having to visit the file page, but with more detail than a thumbnail. You can try Media Viewer out now by turning it on in your Beta Features. If you do not enjoy Media Viewer or if it interferes with your work after it is turned on you will be able to disable Media Viewer as well in your preferences. I invite you to share what you think about Media Viewer and how it can be made better in the future.

Thank you for your time. - Keegan (WMF) 21:29, 23 maj 2014 (KSV)Odgovori

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!


Media Viewer is now live on this wiki

[izmijeni]


Media Viewer lets you see images in larger size

Greetings— and sorry for writing in English, please translate if it will help your community,

The Wikimedia Foundation's Multimedia team is happy to announce that Media Viewer was just released on this site today.

Media Viewer displays images in larger size when you click on their thumbnails, to provide a better viewing experience. Users can now view images faster and more clearly, without having to jump to separate pages — and its user interface is more intuitive, offering easy access to full-resolution images and information, with links to the file repository for editing. The tool has been tested extensively across all Wikimedia wikis over the past six months as a Beta Feature and has been released to the largest Wikipedias, all language Wikisources, and the English Wikivoyage already.

If you do not like this feature, you can easily turn it off by clicking on "Disable Media Viewer" at the bottom of the screen, pulling up the information panel (or in your your preferences) whether you have an account or not. Learn more in this Media Viewer Help page.

Please let us know if you have any questions or comments about Media Viewer. You are invited to share your feedback in this discussion on MediaWiki.org in any language, to help improve this feature. You are also welcome to take this quick survey in English, en français, o español.

We hope you enjoy Media Viewer. Many thanks to all the community members who helped make it possible. - Fabrice Florin (WMF) (talk) 21:54, 19 juni 2014 (KSV)Odgovori

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

[izmijeni]

Hell everyone,

Sorry for writing in English - I hope someone from the community could translate this if necessary :)

We have just announced that Wikinews will start having it's inter-language links (sitelinks) served by Wikidata on August 19th if nothing changes before then. This will mean sitelinks will no longer be managed through wikitext locally but instead through Wikidata's interface. This brings the chance of having up-to-date language links for all Wikinews communities and the possibility to have links to other projects also served by Wikidata.

You can read more about this and contribute to proposals and Wikidata policies regarding Wikinews at Wikidata:Wikinews over on Wikidata.

On behalf of the development team, John F. Lewis (talk) 19:08, 22 juli 2014 (KSV)Odgovori

Wikidata is here

[izmijeni]

Hey everyone :)

(Sorry for writing in English. I hope someone can translate this where necessary.)

As announced earlier we just enabled the first part of Wikidata support for you. In this first part you are able to maintain interwiki links centrally on Wikidata and no longer need to keep them in the wikitext. Interwiki links in the wikitext will continue to work though and you can overwrite what is coming from Wikidata if you want to. If you have more questions there is a page on Wikidata with the most important information and where you can also ask your questions: d:Wikidata:Wikinews.

In a later step you'll also get access to the actual data in Wikidata. This includes things like the geocoordinate of a city or the date of birth of a person. I'll keep you informed when that will be as soon as I know.

Cheers Lydia Pintscher (WMDE) 06:15, 20 august 2014 (KSV)Odgovori

Letter petitioning WMF to reverse recent decisions

[izmijeni]

The Wikimedia Foundation recently created a new feature, "superprotect" status. The purpose is to prevent pages from being edited by elected administrators -- but permitting WMF staff to edit them. It has been put to use in only one case: to protect the deployment of the Media Viewer software on German Wikipedia, in defiance of a clear decision of that community to disable the feature by default, unless users decide to enable it.

If you oppose these actions, please add your name to this letter. If you know non-Wikimedians who support our vision for the free sharing of knowledge, and would like to add their names to the list, please ask them to sign an identical version of the letter on change.org.

-- JurgenNL (talk) 17:35, 21 august 2014 (KSV)Odgovori

Process ideas for software development

[izmijeni]

’’My apologies for writing in English.’’

Hello,

I am notifying you that a brainstorming session has been started on Meta to help the Wikimedia Foundation increase and better affect community participation in software development across all wiki projects. Basically, how can you be more involved in helping to create features on Wikimedia projects? We are inviting all interested users to voice their ideas on how communities can be more involved and informed in the product development process at the Wikimedia Foundation. It would be very appreciated if you could translate this message to help inform your local communities as well.

I and the rest of my team welcome you to participate. We hope to see you on Meta.

Kind regards, -- Rdicerb (WMF) talk 22:15, 21 august 2014 (KSV)Odgovori

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Grants to improve your project

[izmijeni]
Apologies for English. Please help translate this message.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.

Change in renaming process

[izmijeni]

-- User:Keegan (WMF) (talk) 16:23, 9 September 2014 (UTC)

Meta RfCs on two new global groups

[izmijeni]
Hello all,

There are currently requests for comment open on meta to create two new global groups. The first is a group for members of the OTRS permissions queue, which would grant them autopatrolled rights on all wikis except those who opt-out. That proposal can be found at m:Requests for comment/Creation of a global OTRS-permissions user group. The second is a group for Wikimedia Commons admins and OTRS agents to view deleted file pages through the 'viewdeletedfile' right on all wikis except those who opt-out. The second proposal can be found at m:Requests for comment/Global file deletion review.

We would like to hear what you think on both proposals. Both are in English; if you wanted to translate them into your native language that would also be appreciated.

It is possible for individual projects to opt-out, so that users in those groups do not have any additional rights on those projects. To do this please start a local discussion, and if there is consensus you can request to opt-out of either or both at m:Stewards' noticeboard.

Thanks and regards, Ajraddatz (talk) 18:04, 26 oktobar 2014 (KSV)Odgovori

Global AbuseFilter

[izmijeni]
Hello,

AbuseFilter is a MediaWiki extension used to detect likely abusive behavior patterns, like pattern vandalism and spam. In 2013, Global AbuseFilters were enabled on a limited set of wikis including Meta-Wiki, MediaWiki.org, Wikispecies and (in early 2014) all the "small wikis". Recently, global abuse filters were enabled on "medium sized wikis" as well. These filters are currently managed by stewards on Meta-Wiki and have shown to be very effective in preventing mass spam attacks across Wikimedia projects. However, there is currently no policy on how the global AbuseFilters will be managed although there are proposals. There is an ongoing request for comment on policy governing the use of the global AbuseFilters. In the meantime, specific wikis can opt out of using the global AbuseFilter. These wikis can simply add a request to this list on Meta-Wiki. More details can be found on this page at Meta-Wiki. If you have any questions, feel free to ask on m:Talk:Global AbuseFilter.

Thanks,

PiRSquared17, Glaisher

— 17:34, 14 novembar 2014 (KSV)

VisualEditor coming to this wiki as a Beta Feature

[izmijeni]

Hello. Please excuse the English. I would be grateful if you translated this message!

VisualEditor, a rich-text editor for MediaWiki, will soon be available on this wiki as a Beta Feature. The estimated date of activation is Wednesday, 26 November.

To access it, you will need to visit the Beta mogućnosti page after the deployment and tick the box next to "⧼Visualeditor-preference-core-label⧽". (If you have enabled the "Automatski uključi većinu beta mogućnosti" option, VisualEditor will be automatically available for you.) There will also be a "⧼Visualeditor-preference-language-label⧽" that you can enable if you need it.

Then, you just have to click on "Uredi" to start VisualEditor, or on "Uredi izvor" to edit using wikitext markup. You can even begin to edit pages with VisualEditor and then switch to the wikitext editor simply by clicking on its tab at any point, and you can keep your changes when doing so.

A guide was just published at mediawiki.org so that you can learn how to support your community with this transition: please read and translate it if you can! You will find all the information about the next steps there. Please report any suggestions or issues at the main feedback page. You will also receive the next issues of the multilingual monthly newsletter here on this page: if you want it delivered elsewhere, for example at your personal talk page, please add the relevant page here.

Thanks for your attention and happy editing, Elitre (WMF) 18:12, 21 novembar 2014 (KSV)Odgovori

VisualEditor coming to this wiki as a Beta Feature (errata)

[izmijeni]

VisualEditor News #10—2014

[izmijeni]

18:59, 26 decembar 2014 (KSV)

VisualEditor News #1—2015

[izmijeni]

18:30, 5 februar 2015 (KSV)

[Global proposal] m.Wikivijesti.org: (sve) Uređivanje stranica

[izmijeni]
MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like bs.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Thanks and sorry for writing in English, Nemo 22:32, 1 mart 2015 (KSV)Odgovori

Inspire Campaign: Improving diversity, improving content

[izmijeni]

This March, we’re organizing an Inspire Campaign to encourage and support new ideas for improving gender diversity on Wikimedia projects. Less than 20% of Wikimedia contributors are women, and many important topics are still missing in our content. We invite all Wikimedians to participate. If you have an idea that could help address this problem, please get involved today! The campaign runs until March 31.

All proposals are welcome - research projects, technical solutions, community organizing and outreach initiatives, or something completely new! Funding is available from the Wikimedia Foundation for projects that need financial support. Constructive, positive feedback on ideas is appreciated, and collaboration is encouraged - your skills and experience may help bring someone else’s project to life. Join us at the Inspire Campaign and help this project better represent the world’s knowledge!

(Sorry for the English - please translate this message!) MediaWiki message delivery (razgovor) 20:01, 4 mart 2015 (KSV)Odgovori

SUL finalization update

[izmijeni]

Hi all,apologies for writing in English, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 19:45, 13 mart 2015 (KSV)Odgovori

Vijesti iz Wikimedije, januar 2015

[izmijeni]
Ovo su najvažnije vijesti sa Wikimedia bloga u januaru 2015, koje obrađuju odabrane aktivnosti Wikimedia Fondacije i druge važne događaje iz pokreta Wikimedia.

Help is welcome for translating the February 2015 Wikimedia Highlights, too.

About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 18:44, 28 mart 2015 (KSV)

Stewards confirmation rules

[izmijeni]

Hello, I made a proposal on Meta to change the rules for the steward confirmations. Currently consensus to remove is required for a steward to lose his status, however I think it's fairer to the community if every steward needed the consensus to keep. As this is an issue that affects all WMF wikis, I'm sending this notification to let people know & be able to participate. Best regards, --MF-W 16:12, 10 april 2015 (KSV)Odgovori

VisualEditor News #2—2015

[izmijeni]

19:48, 10 april 2015 (KSV)

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Greetings,

I am pleased to announce that nominations are now being accepted for the 2015 Wikimedia Foundation Elections. This year the Board and the FDC Staff are looking for a diverse set of candidates from regions and projects that are traditionally under-represented on the board and in the movement as well as candidates with experience in technology, product or finance. To this end they have published letters describing what they think is needed and, recognizing that those who know the community the best are the community themselves, the election committee is accepting nominations for community members you think should run and will reach out to those nominated to provide them with information about the job and the election process.

This year, elections are being held for the following roles:

Board of Trustees
The Board of Trustees is the decision-making body that is ultimately responsible for the long term sustainability of the Foundation, so we value wide input into its selection. There are three positions being filled. More information about this role can be found at the board elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC)
The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions being filled. More information about this role can be found at the FDC elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC) Ombud
The FDC Ombud receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled. More information about this role can be found at the FDC Ombudsperson elections page.

The candidacy submission phase lasts from 00:00 UTC April 20 to 23:59 UTC May 5 for the Board and from 00:00 UTCApril 20 to 23:59 UTC April 30 for the FDC and FDC Ombudsperson. This year, we are accepting both self-nominations and nominations of others. More information on this election and the nomination process can be found on the 2015 Wikimedia elections page on Meta-Wiki.

Please feel free to post a note about the election on your project's village pump. Any questions related to the election can be posted on the talk page on Meta, or sent to the election committee's mailing list, board-elections -at- wikimedia.org

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery on behalf of the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee, 05:03, 21 April 2015 (UTC) • TranslateGet help

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson. Questions and discussion with the candidates for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson will continue during the voting. Nominations for the Board of Trustees will be accepted until 23:59 UTC May 5.

The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions on the committee being filled.

The FDC Ombudsperson receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled.

The voting phase lasts from 00:00 UTC May 3 to 23:59 UTC May 10. Click here to vote. Questions and discussion with the candidates will continue during that time. Click here to ask the FDC candidates a question. Click here to ask the FDC Ombudsperson candidates a question. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 FDC election page, the 2015 FDC Ombudsperson election page, and the 2015 Board election page on Meta-Wiki.

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery 03:45, 4 May 2015 (UTC) • TranslateGet help

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Wikimedia Foundation Board of Trustees. Questions and discussion with the candidates for the Board will continue during the voting.

The Wikimedia Foundation Board of Trustees is the ultimate governing authority of the Wikimedia Foundation, a 501(c)(3) non-profit organization registered in the United States. The Wikimedia Foundation manages many diverse projects such as Wikipedia and Commons.

The voting phase lasts from 00:00 UTC May 17 to 23:59 UTC May 31. Click here to vote. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 Board election page on Meta-Wiki.

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery 17:20, 17 May 2015 (UTC) • TranslateGet help

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Wikimedia Foundation Board of Trustees. Questions and discussion with the candidates for the Board will continue during the voting.

The Wikimedia Foundation Board of Trustees is the ultimate governing authority of the Wikimedia Foundation, a 501(c)(3) non-profit organization registered in the United States. The Wikimedia Foundation manages many diverse projects such as Wikipedia and Commons.

The voting phase lasts from 00:00 UTC May 17 to 23:59 UTC May 31. Click here to vote. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 Board election page on Meta-Wiki.

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery 17:20, 17 May 2015 (UTC) • TranslateGet help

Pywikibot compat will no longer be supported - Please migrate to pywikibot core

[izmijeni]

Sorry for English, I hope someone translates this.
Pywikibot (then "Pywikipediabot") was started back in 2002. In 2007 a new branch (formerly known as "rewrite", now called "core") was started from scratch using the MediaWiki API. The developers of Pywikibot have decided to stop supporting the compat version of Pywikibot due to bad performance and architectural errors that make it hard to update, compared to core. If you are using pywikibot compat it is likely your code will break due to upcoming MediaWiki API changes (e.g. T101524). It is highly recommended you migrate to the core framework. There is a migration guide, and please contact us if you have any problem.

There is an upcoming MediaWiki API breaking change that compat will not be updated for. If your bot's name is in this list, your bot will most likely break.

Thank you,
The Pywikibot development team, 19:30, 5 June 2015 (UTC)

Pywikibot compat will no longer be supported - Please migrate to pywikibot core

[izmijeni]

Sorry for English, I hope someone translates this.
Pywikibot (then "Pywikipediabot") was started back in 2002. In 2007 a new branch (formerly known as "rewrite", now called "core") was started from scratch using the MediaWiki API. The developers of Pywikibot have decided to stop supporting the compat version of Pywikibot due to bad performance and architectural errors that make it hard to update, compared to core. If you are using pywikibot compat it is likely your code will break due to upcoming MediaWiki API changes (e.g. T101524). It is highly recommended you migrate to the core framework. There is a migration guide, and please contact us if you have any problem.

There is an upcoming MediaWiki API breaking change that compat will not be updated for. If your bot's name is in this list, your bot will most likely break.

Thank you,
The Pywikibot development team, 19:30, 5 June 2015 (UTC)

VisualEditor News #3—2015

[izmijeni]

10:44, 13 juni 2015 (KSV)

HTTPS

[izmijeni]

22:00, 19 juni 2015 (KSV)

Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images

[izmijeni]
The thumbnail of this gif is of really bad quality.
How a PNG thumb of this GIF would look like

There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)

This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (razgovor) 05:07, 24 juli 2015 (KSV)Odgovori

Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images

[izmijeni]
The thumbnail of this gif is of really bad quality.
How a PNG thumb of this GIF would look like

There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)

This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (razgovor) 07:20, 24 juli 2015 (KSV)Odgovori

What does a Healthy Community look like to you?

[izmijeni]

Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community. Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship! Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.

Why get involved?

[izmijeni]

The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.

More information

[izmijeni]


Happy editing!

MediaWiki message delivery (razgovor) 23:42, 31 juli 2015 (KSV)Odgovori

What does a Healthy Community look like to you?

[izmijeni]

Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community. Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship! Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.

Why get involved?

[izmijeni]

The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.

More information

[izmijeni]


Happy editing!

MediaWiki message delivery (razgovor) 00:59, 1 august 2015 (KSV)Odgovori

VisualEditor News #4—2015

[izmijeni]

Elitre (WMF), 22:28, 14 august 2015 (KSV)Odgovori

VisualEditor News #4—2015

[izmijeni]

Elitre (WMF), 00:05, 15 august 2015 (KSV)Odgovori

How can we improve Wikimedia grants to support you better?

[izmijeni]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), m:Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) through MediaWiki message delivery. 00:02, 19 august 2015 (KSV)Odgovori

How can we improve Wikimedia grants to support you better?

[izmijeni]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by Šablon:User through MediaWiki message delivery. 06:51, 19 august 2015 (KSV)Odgovori

Introducing the Wikimedia public policy site

[izmijeni]

Hi all,

We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.

Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/

Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.

Thanks,

Yana and Stephen (Talk) 18:12, 2 septembar 2015 (KSV)Odgovori

(Sent with the Global message delivery system)

Introducing the Wikimedia public policy site

[izmijeni]

Hi all,

We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.

Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/

Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.

Thanks,

Yana and Stephen (Talk) 19:14, 2 septembar 2015 (KSV)Odgovori

(Sent with the Global message delivery system)

Reimagining WMF grants report

[izmijeni]

(My apologies for using English here, please help translate if you are able.)

Last month, we asked for community feedback on a proposal to change the structure of WMF grant programs. Thanks to the 200+ people who participated! A report on what we learned and changed based on this consultation is now available.

Come read about the findings and next steps as WMF’s Community Resources team begins to implement changes based on your feedback. Your questions and comments are welcome on the outcomes discussion page.

With thanks, I JethroBT (WMF) 16:56, 28 septembar 2015 (KSV)Odgovori

Reimagining WMF grants report

[izmijeni]

(My apologies for using English here, please help translate if you are able.)

Last month, we asked for community feedback on a proposal to change the structure of WMF grant programs. Thanks to the 200+ people who participated! A report on what we learned and changed based on this consultation is now available.

Come read about the findings and next steps as WMF’s Community Resources team begins to implement changes based on your feedback. Your questions and comments are welcome on the outcomes discussion page.

With thanks, I JethroBT (WMF) 18:48, 28 septembar 2015 (KSV)Odgovori

Izdvojeno s Wikimedije za septembar 2015.

[izmijeni]
Ispod možete pogledati izdvojeni sadržaj s Wikimedijinog bloga za septembar 2015.
About · Subscribe · Distributed via MassMessage (wrong page? Correct it here), 16:52, 20 oktobar 2015 (KSV)

VisualEditor News #5—2015

[izmijeni]

Elitre (WMF), 18:19, 30 oktobar 2015 (KSV)Odgovori

Community Wishlist Survey

[izmijeni]

Wikimania 2016 scholarships ambassadors needed

[izmijeni]

Hello! Wikimania 2016 scholarships will soon be open; by the end of the week we'll form the committee and we need your help, see Scholarship committee for details.

If you want to carefully review nearly a thousand applications in January, you might be a perfect committee member. Otherwise, you can volunteer as "ambassador": you will observe all the committee activities, ensure that people from your language or project manage to apply for a scholarship, translate scholarship applications written in your language to English and so on. Ambassadors are allowed to ask for a scholarship, unlike committee members.

Wikimania 2016 scholarships subteam 10:47, 10 novembar 2015 (KSV)

Harassment consultation

[izmijeni]

Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik

The Community Advocacy team the Wikimedia Foundation has opened a consultation on the topic of harassment on Meta. The consultation period is intended to run for one month from today, November 16, and end on December 17. Please share your thoughts there on harassment-related issues facing our communities and potential solutions. (Note: this consultation is not intended to evaluate specific cases of harassment, but rather to discuss the problem of harassment itself.)

Regards, Community Advocacy, Wikimedia Foundation

Wikidata data access is coming

[izmijeni]

Hi everyone :)

A while ago you received access to the interwiki links from Wikidata. Everything seems to be going well so I'd like to move on to the second stage. You will get access to the actual data in Wikidata like the date of birth of a person. You'll be able to make use of them in your templates via Lua or a new parser function (#property). We'll be enabling this on December 2nd. This will be the day for Wikinews, Wikispecies, Meta and MediaWiki. I hope this will open up great new possibilities for you and make your work easier. If you have questions please come to d:Wikidata:Sister projects. --Lydia Pintscher (WMDE) (razgovor) 16:21, 18 novembar 2015 (KSV)Odgovori

This is a message regarding the proposed 2015 Free Bassel banner. Translations are available.

Hi everyone,

This is to inform all Wikimedia contributors that a straw poll seeking your involvement has just been started on Meta-Wiki.

As some of your might be aware, a small group of Wikimedia volunteers have proposed a banner campaign informing Wikipedia readers about the urgent situation of our fellow Wikipedian, open source software developer and Creative Commons activist, Bassel Khartabil. An exemplary banner and an explanatory page have now been prepared, and translated into about half a dozen languages by volunteer translators.

We are seeking your involvement to decide if the global Wikimedia community approves starting a banner campaign asking Wikipedia readers to call on the Syrian government to release Bassel from prison. We understand that a campaign like this would be unprecedented in Wikipedia's history, which is why we're seeking the widest possible consensus among the community.

Given Bassel's urgent situation and the resulting tight schedule, we ask everyone to get involved with the poll and the discussion to the widest possible extent, and to promote it among your communities as soon as possible.

(Apologies for writing in English; please kindly translate this message into your own language.)

Thank you for your participation!

Posted by the MediaWiki message delivery 21:47, 25 November 2015 (UTC) • TranslateGet help

Community Wishlist Survey

[izmijeni]

MediaWiki message delivery (razgovor) 14:38, 1 decembar 2015 (KSV)Odgovori

Community Wishlist Survey

[izmijeni]

MediaWiki message delivery (razgovor) 17:56, 1 decembar 2015 (KSV)Odgovori

Access to data on Wikidata is here

[izmijeni]

Hi everyone :)

For a while now you already have access to the sitelinks from Wikidata. We just enabled access to the data on Wikidata for you as well. This means you can now access data like the number of inhabitants of a city or get a link to a picture for a famous person and much more to use it in your articles. You can access the data in two ways - via a parser function and via Lua. How to use it:

I hope this will help you do great things here. If you have any questions please don't hesitate to ask. Good places to start are the relevant pages on d:Wikidata:Wikinews and d:Wikidata:Project chat.


Cheers Lydia Pintscher (WMDE) 14:19, 2 decembar 2015 (KSV)Odgovori

Get involved in Wikipedia 15!

[izmijeni]

This is a message from the Wikimedia Foundation. Translations are available.

As many of you know, January 15 is Wikipedia’s 15th Birthday!

People around the world are getting involved in the celebration and have started adding their events on Meta Page. While we are celebrating Wikipedia's birthday, we hope that all projects and affiliates will be able to utilize this celebration to raise awareness of our community's efforts.

Haven’t started planning? Don’t worry, there’s lots of ways to get involved. Here are some ideas:

Everything is linked on the Wikipedia 15 Meta page. You’ll find a set of ten data visualization works that you can show at your events, and a list of all the Wikipedia 15 logos that community members have already designed.

If you have any questions, please contact Zachary McCune or Joe Sutherland.

Thanks and Happy nearly Wikipedia 15!
-The Wikimedia Foundation Communications team

Posted by the MediaWiki message delivery, 20:58, 18 decembar 2015 (KSV)Pomozite pri prevođenju na Vaš jezikPomoćOdgovori

Get involved in Wikipedia 15!

[izmijeni]

This is a message from the Wikimedia Foundation. Translations are available.

As many of you know, January 15 is Wikipedia’s 15th Birthday!

People around the world are getting involved in the celebration and have started adding their events on Meta Page. While we are celebrating Wikipedia's birthday, we hope that all projects and affiliates will be able to utilize this celebration to raise awareness of our community's efforts.

Haven’t started planning? Don’t worry, there’s lots of ways to get involved. Here are some ideas:

Everything is linked on the Wikipedia 15 Meta page. You’ll find a set of ten data visualization works that you can show at your events, and a list of all the Wikipedia 15 logos that community members have already designed.

If you have any questions, please contact Zachary McCune or Joe Sutherland.

Thanks and Happy nearly Wikipedia 15!
-The Wikimedia Foundation Communications team

Posted by the MediaWiki message delivery, 21:58, 18 decembar 2015 (KSV)Pomozite pri prevođenju na Vaš jezikPomoćOdgovori

VisualEditor News #6—2015

[izmijeni]

Elitre (WMF), 00:06, 25 decembar 2015 (KSV)Odgovori

Wikimania 2016 Scholarships - Deadline soon!

[izmijeni]
Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik

A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below:

Patrick Earley (WMF) via MediaWiki message delivery (razgovor) 01:50, 5 januar 2016 (KSV)Odgovori

2016 WMF Strategy consultation

[izmijeni]
Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik

Hello, all.

The Wikimedia Foundation (WMF) has launched a consultation to help create and prioritize WMF strategy beginning July 2016 and for the 12 to 24 months thereafter. This consultation will be open, on Meta, from 18 January to 26 February, after which the Foundation will also use these ideas to help inform its Annual Plan. (More on our timeline can be found on that Meta page.)

Your input is welcome (and greatly desired) at the Meta discussion, 2016 Strategy/Community consultation.

Apologies for English, where this is posted on a non-English project. We thought it was more important to get the consultation translated as much as possible, and good headway has been made there in some languages. There is still much to do, however! We created m:2016 Strategy/Translations to try to help coordinate what needs translation and what progress is being made. :)

If you have questions, please reach out to me on my talk page or on the strategy consultation's talk page or by email to mdennis@wikimedia.org.

I hope you'll join us! Maggie Dennis via MediaWiki message delivery (razgovor) 19:06, 18 januar 2016 (KSV)Odgovori

Request bot flag for BetaBot

[izmijeni]
 • Operator  : Beta16
 • Automatic or Manually Assisted : Automatic
 • Programming Language(s)  : Python (pywikipedia)
 • Function Summary  : Remove interwiki
 • Already has a bot flag (Y/N)  : Yes
 • Function Details  : The task of my bot is to remove old language links in source of the page, because the language links are now managed centrally in Wikidata. The bot use a script from pywikibot. I made some edit for test and example. --Beta16 (razgovor) 08:39, 23 mart 2016 (KSV)Odgovori

No editing two times this week

[izmijeni]

Zadužbina Wikimedia testirat će novi podatkovni centar u Dallasu (Texas). Ovim će se osigurati da Wikipedia i druge Wikimedijine wiki ostanu na mreži čak i u slučaju katastrofe. Kako bi osigurali da sve radi kako treba, tehnološki odsjek Wikimedije mora izvršiti planirani test. Test će pokazati može li se pouzdano prebaciti s jednog na drugi podatkovni centar. Zahtijeva se spremnost mnogih timova i da isti budu dostupni da poprave bilo kakve neočekivane probleme.

Podatkovni promet bit će potpuno prebačen na novi centar u utorak, 19. aprila.
Tim će se ponovo prebaciti na glavni podatkovni centar u četvrtak, 21. aprila.

Nažalost, zbog tehničkih ograničenja MediaWiki softvera, neće se moći uređivati tokom ove dvije promjene. Izvinjavamo se zbog ovog prekida i radimo na tom da ih ubuduće umanjimo.

Moći ćete čitati sve wikije, ali ih nećete moći uređivati u kratkom razdoblju.

 • Nećete moći uređivati otprilike 15–30 minuta u utorak, 19. aprila i u četvrtak, 21. aprila sa početkom u 14:00 UTC (16:00 CEST, 10:00 EDT i 07:00 PDT).
 • Ako pokušate urediti ili sačuvati tokom ovog razdoblja, pojavit će Vam se greška. Nadamo se da nećete izgubiti izmjene tokom ovih minuta, ali ovo Vam ne možemo garantovati. Ako vidite grešku, molimo Vas da sačekate dok se sve ne vrati u normalu. Tad ćete moći sačuvati izmjenu. Međutim, za svaki slučaj preporučujemo da napravite pričuvnu kopiju izmjene.

Ostale posljedice:

 • Pozadinski zadaci bit će sporiji, a neki mogu biti i zaustavljeni. Moguće je da se crveni linkovi neće ažurirati svojom uobičajenom brzinom. Ako napravite članak koji je negdje drugdje povezan, link ka tom članku ostat će crven duže nego što je to uobičajeno. Skripte koje dugo traju morat će se zaustaviti.
 • Kȏd za sedmicu koja počinje 18. aprilom bit će zamrznut. Neće se implementirati kȏd koji nije izričito važan za rad softvera.

Prvobitno je planirano da se test izvrši 22. marta. Novi datumi su 19. i 21. april. Možete pročitati raspored na stranici wikitech.wikimedia.org. Na tom će se rasporedu objaviti bilo kakve promjene. Bit će još obavještenja o ovome. Molimo Vas da ove informacije podijelite sa zajednicom. /Johan (WMF) (razgovor) 21:15, 17 april 2016 (KSV)Odgovori

[izmijeni]

Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). Based on several factors, this shorter list of languages is expected to be more relevant for them and valuable for finding similar content in a language known to them. More information about compact language links can be found in the documentation.

From today onwards, compact language links has been enabled as the default listing of interlanguage links on this wiki. Using the button at the bottom, you will be able to see a longer list of all the languages the article has been written in. The setting for this compact list can be changed by using the checkbox under User Preferences -> Appearance -> Languages

The compact language links feature has been tested extensively by the Wikimedia Language team, which developed it. However, in case there are any problems or other feedback please let us know on the project talk page or on this discussion thread. It is to be noted that on some wikis the presence of an existing older gadget that was used for a similar purpose may cause an interference for compact language list. We would like to bring this to the attention of the admins of this wiki. Full details are on this phabricator ticket (in English).

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk) 07:04, 24 juni 2016 (KSV)Odgovori

Editing News #2—2016

[izmijeni]

m:User:Elitre (WMF), 17:20, 3 juli 2016 (KSV)Odgovori

IMPORTANT: Admin activity review

[izmijeni]

Hello. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on smaller wikis. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.

We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):

 1. Demicx (bureaucrat, administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, Rschen7754 00:54, 22 juli 2016 (KSV)Odgovori

Save/Publish

[izmijeni]

Whatamidoing (WMF) (talk) 18:03, 9 august 2016 (KSV)Odgovori

Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik
Hello, Wikinews contributors.
A sysop at the English Wikinews and I have been talking about this change, and we'd like to try something different. It might be confusing to start with a "Publish page" button, since the first edit to an article is not the end of the full Wikinews publishing process. So we are going to try this instead: The "Save page" button will stay the same, but MediaWiki:Copyrightwarning will have a statement added to tell inexperienced people that their contributions will immediately be shared with the general public.
We are assuming that every Wikinews is using a similar structure for reviewing, and therefore we are going to try this at all Wikinewses. To do this, I need the statement translated for the copyright warning file right away! If you speak a Wikinews language, please check m:User:Whatamidoing (WMF)/Wikinews. It's just two sentences and should (I hope) be easy for anyone who is bilingual or multilingual. I need these translations this week, if at all possible.
If you have any questions or if your Wikinews would prefer the "Publish page" and "Publish changes" button, then please contact me at m:User talk:Whatamidoing (WMF). Thanks, Whatamidoing (WMF) (razgovor) 15:25, 25 august 2016 (KSV)Odgovori

Changing soon

[izmijeni]

Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik

Whatamidoing (WMF) (razgovor) 22:29, 3 januar 2018 (KSV)Odgovori

RevisionSlider

[izmijeni]

Birgit Müller (WMDE) 14:56, 12 septembar 2016 (KSV)Odgovori

Creative Commons 4.0

[izmijeni]

Hello! I'm writing from the Wikimedia Foundation to invite you to give your feedback on a proposed move from CC BY-SA 3.0 to a CC BY-SA 4.0 license across all Wikimedia projects. The consultation will run from October 5 to November 8, and we hope to receive a wide range of viewpoints and opinions. Please, if you are interested, take part in the discussion on Meta-Wiki.

Apologies that this message is only in English. This message can be read and translated in more languages here. Joe Sutherland (talk) 01:34, 6 oktobar 2016 (KSV)Odgovori

Editing News #3—2016

[izmijeni]

17:49, 15 oktobar 2016 (KSV)

Password reset

[izmijeni]

I apologise that this message is in English. ⧼Centralnotice-shared-help-translate⧽

We are having a problem with attackers taking over wiki accounts with privileged user rights (for example, admins, bureaucrats, oversighters, checkusers). It appears that this may be because of weak or reused passwords.

Community members are working along with members of multiple teams at the Wikimedia Foundation to address this issue.

In the meantime, we ask that everyone takes a look at the passwords they have chosen for their wiki accounts. If you know that you've chosen a weak password, or if you've chosen a password that you are using somewhere else, please change those passwords.

Select strong passwords – eight or more characters long, and containing letters, numbers, and punctuation. Joe Sutherland (razgovor) / MediaWiki message delivery (razgovor) 00:00, 14 novembar 2016 (KSV)Odgovori

Adding to the above section (Password reset)

[izmijeni]

Please accept my apologies - that first line should read "Help with translations!". Joe Sutherland (WMF) (talk) / MediaWiki message delivery (razgovor) 00:11, 14 novembar 2016 (KSV)Odgovori

New way to edit wikitext

[izmijeni]

James Forrester (Product Manager, Editing department, Wikimedia Foundation) --19:31, 14 decembar 2016 (KSV)Odgovori

Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process

[izmijeni]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.

The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.

This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.

The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a review of the updates that have been sent so far:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 20:31, 15 februar 2017 (KSV) • Pomozite pri prevođenju na Vaš jezikGet help

Overview #2 of updates on Wikimedia movement strategy process

[izmijeni]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. This message is available for translation on Meta-Wiki.

As we mentioned last month, the Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Each month, we are sending overviews of these updates to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a overview of the updates that have been sent since our message last month:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 19:43, 9 mart 2017 (KSV) • Pomozite pri prevođenju na Vaš jezikGet help

We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)

[izmijeni]

05:09, 18 mart 2017 (KSV)

IMPORTANT: Admin activity review

[izmijeni]

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc. ) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on all Wikimedia Foundation wikis with no inactivity policy. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.

We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):

 1. Edinwiki (administrator)
 2. CERminator (administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, Matiia (razgovor) 22:10, 25 mart 2017 (KSV)Odgovori

Removed. Matiia (razgovor) 02:51, 13 juni 2017 (KSV)Odgovori

Please accept our apologies for cross-posting this message. This message is available for translation on Meta-Wiki.

On behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, I am pleased to announce that self-nominations are being accepted for the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees Elections.

The Board of Trustees (Board) is the decision-making body that is ultimately responsible for the long-term sustainability of the Wikimedia Foundation, so we value wide input into its selection. More information about this role can be found on Meta-Wiki. Please read the letter from the Board of Trustees calling for candidates.

The candidacy submission phase will last from April 7 (00:00 UTC) to April 20 (23:59 UTC).

We will also be accepting questions to ask the candidates from April 7 to April 20. You can submit your questions on Meta-Wiki.

Once the questions submission period has ended on April 20, the Elections Committee will then collate the questions for the candidates to respond to beginning on April 21.

The goal of this process is to fill the three community-selected seats on the Wikimedia Foundation Board of Trustees. The election results will be used by the Board itself to select its new members.

The full schedule for the Board elections is as follows. All dates are inclusive, that is, from the beginning of the first day (UTC) to the end of the last.

 • April 7 (00:00 UTC) – April 20 (23:59 UTC) – Board nominations
 • April 7 – April 20 – Board candidates questions submission period
 • April 21 – April 30 – Board candidates answer questions
 • May 1 – May 14 – Board voting period
 • May 15–19 – Board vote checking
 • May 20 – Board result announcement goal

In addition to the Board elections, we will also soon be holding elections for the following roles:

 • Funds Dissemination Committee (FDC)
  • There are five positions being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.
 • Funds Dissemination Committee Ombudsperson (Ombuds)
  • One position is being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.

Please note that this year the Board of Trustees elections will be held before the FDC and Ombuds elections. Candidates who are not elected to the Board are explicitly permitted and encouraged to submit themselves as candidates to the FDC or Ombuds positions after the results of the Board elections are announced.

More information on this year's elections can be found on Meta-Wiki. Any questions related to the election can be posted on the election talk page on Meta-Wiki, or sent to the election committee's mailing list, board-elections(at)wikimedia.org.

On behalf of the Election Committee,
Katie Chan, Chair, Wikimedia Foundation Elections Committee
Joe Sutherland, Community Advocate, Wikimedia Foundation

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, 03:37, 7 april 2017 (KSV) • Pomozite pri prevođenju na Vaš jezikGet help

Read-only mode for 20 to 30 minutes on 19 April and 3 May

[izmijeni]