Idi na sadržaj

Wikivijesti:Uvod

Izvor: Wikivijesti

WikiVijesti je slobodna stranica vijesti koju zajednički pišu njeni čitaoci. Ona je Wiki, što znači da svako (Vi također), može da uredi bilo koju vijest kad god hoće. Samo pritisnite na dugme "uredi" na vrhu svakog članka Wikivijesti.

Sloboda misli, dijeljenje znanja i maštovito tumačenje su svrha ove stranice o vijestima. Kako živimo u vremenu u kojem je znanje postalo proizvod za prodaju, postojanje ovih stranica je jako važno. Mi se nadamo da će besplatni pristup znanju i mogućnost svačijeg učestvovanja obezbijediti prostor za razmjenu mišljenja i činjenica. Ako možete da doprinesete ovom projektu, molimo Vas da posvetite par minuta i postanete dio ovog svjetskog pokreta.

WikiVijesti već sadrži događaje o raznim temama. Ako želite dati Vaš doprinos, idite na početnu stranu, nađite temu koja vas interesuje, i počnite istraživati. Također, na svakoj strani se nalazi i polje za pretragu gdje možete ukucati naziv vijesti koji tražite.

Ako Vam se sviđa nešto što ste pročitali, možete napisati Vaše mišljenje o toj temi na stranici za diskusiju. Samo pritisnite dugme "diskusija", a onda na stranici za diskusiju izaberite "uredi". Uvijek je lijepo kad Vas neko pohvali za uloženi trud.

Ako tema koja Vas interesuje ne postoji na Wikipediji, ili imate problema da pronađete vijest, pitajte na redakciji ili dodajte temu na listu nenapisanih vijesti (Spisak tema koje još ne postoje na WikiVijestima, ali postoji zainteresiranost za njih).