Četiri male paket-bombe eksplodirale u Atini

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 17:38, 2 novembar 2010 (KSV)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Atina (Grčka), 2. novembar 2010 – Prema još nezvaničnim podacima, u centru Atine eksplodirale su četiri bombe sakrivene u pismima, a adresirane na ambasade zapadnih zemalja u Atini.

Policija u Berlinu istražuje sumnjivi paket koji je adresiran na kancelariju kancelarke Angele Merckel koji je došao u utorak, nekoliko sati nakon što su male bombe sakrivene u pismima eksplodirale ispred ruske i švicarske ambasade u Atini, za šta su optužene lokalne ekstremno ljevičarske grupe. Grčka policija je uništila još najmanje tri sumnjive bombe u Atini.

Nijedna grupa ili organizacija nije preuzela odgovornosti za ove napade, u kojima nije bilo povrijeđenih. Policija nije izdala nikakvo zvanično upozorenje. Smatra se da ne postoji direktna veza sa nedavno otkrivenim zavjerama u Jemenu i postavljenim bombama u avionima, kada su postavljene mnogo razornije sprave.

Izvori[izmijeni]