Condoleezza Rice najavila susret s izraelskim i palestinskim liderima

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 00:45, 16. januar 2007. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Zastava Palestine (PLO)

Pojas Gaze (Palestina), 16. januar 2007. – Američka državna tajnica Condoleeza Rice je objavila planove o održavanju trostranog susreta s izraelskim i palestinskim liderima. Ona je danas reporterima u egipatskom odmaralištu u Luxoru rekla da će cilj susreta biti oživljavanje Međunarodne mape puta ka miru. Ona se u Luxoru sastala s egipatskim predjsednikom Hosnijem Mubarakom.

Nešto ranije danas, američki zvaničnik koji putuje s gospođom Rice je rekao da će susret s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom i palestinskim predjednikom Mahmudom Abasom biti održan na srednjem istoku za tri ili četiri sedmice. Međutim tek treba biti određena tačna lokacija i datum.

Gospođa Rice se, inače, u Jerusalemu sastala sa gospodinom Olmertom kako bi razgovarali oživljavanju izraelsko-palestinskog mirovnog procesa. Sljedeća stanica Condoleeze Rice je u Saudijskoj Arabiji gdje će razgovarati sa saudijskim kraljem Abdulahom.

Izvori[izmijeni]