Lajčák očekuje konkretan pomak o reformi policije

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 23:46, 11. decembar 2007. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Laktaši (Bosna i Hercegovina), 11. decembar 2007. – Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčák očekuje od današnjeg sastanka šest političkih lidera u BiH konkretan pomak u vezi s izradom zakona o policiji.

On smatra da je došlo vrijeme i za ozbiljan dogovor u kojem pravcu i kojim tempom će se pitanje reforme ustava staviti na dnevni red. „Imam pozitivan osjećaj i ovo je treći sastanak političkih lidera i nastavljamo u onom pravcu kako je dogovoreno“, kazao je Lajčák novinarima u Laktašima podsjetivši da je ovaj sastanak ranije dogovoren u Sarajevu, ali da se situacija promijenila nabolje i očekuje pozitivnu atmosferu na sastanku.

Na dnevnom redu današnjeg sastanka bit će i formiranje novog Vijeća ministara BiH, kazao je Lajčák. Visoki predstavnik ne očekuje potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju do kraja godine, ali smatra da je to moguće za nekoliko mjeseci te da je atmosfera u Evropskoj uniji povoljna.

Izvori[izmijeni]