Idi na sadržaj

Masakr u Blacksburgu

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 09:56, 17. april 2007. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Virginia Tech

Blacksburg (SAD), 16. april 2007. – Naoružani napadač počinio je danas masakr na univerzitetu u američkoj državi Virdžinija, pošto je, prema najnovijoj informaciji televizije Fox ubio najmanje 32 osobe, među njima većinu studenata, prije nego što je i sam poginuo u obračunu sa policijom. Prema posljednjim saznanjima 15 osoba je povrijeđeno.

Incident u univerzitetskom kompleksu Virdžinija Techa dogodio se oko 7.15 sati, po istočnoameričkom vremenu, u objektu West Ambler Johnston u kojem stanuje oko 900 studenata. Policija je objavila da je za masakr kriv samo jedan čovjek. Napadač još nije identificiran. Ne zna se da li je napadač ubijen ili je sam sebi oduzeo život.

Prema navodima iz dva policijska izvora, na koje se s mjesta događaja pozvao reporter TV mreže MSNBC, "napadač je bio naoružan s dva pištolja kalibra 9 mm sa kojima je vjerovatno sam sebi oduzeo život".

Na Univerzitetu Virginia Tech, koji je udaljeno oko 390 kilometara jugozapadno od Washingtona, studira oko 26.000 studenta.

Izvori[izmijeni]

Relevantne vijesti[izmijeni]