Oslobođeni Naser Orić i Sabahudin Muhić

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 30. novembar 2018.
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Sarajevo (Bosna i Hercegovina), 30. novembar 2018. – Sud Bosne i Hercegovine је u krivičnom predmetu Naser Orić i Sabahudin Muhić nakon vijećanja i glasanja 30. novembra 2018. objavilo presudu kojom su optuženi Sabahudin Muhić i Naser Orić oslobođeni optužbi.

Optuženi Sabahudin Muhić i Naser Orić oslobođeni su optužbe da su za vrijeme ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini, između Armije Republike Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srpske, kao pripadnici Oružanih snaga u Srebrenici, Naser Orić kao komandant Štaba oružanih snaga subregije Srebrenica i komandant Štaba TO Srebrenica, i Sabahudin Muhić zvani "Mrčo" kao pripadnik OS Srebrenice, u vremenskom periodu od maja do decembra 1992. godine, na području općina Srebrenica i Bratunac.

Na osnovu Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (član 189. stav 1.) optuženi Sabahudin Muhić i Naser Orić oslobođeni su dužnosti nadoknade troškova krivičnog postupka prilikom ovog postupka.

Izvori[izmijeni]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia na bosanskom jeziku ima članak pod nazivom: