Oteta dva radnika UN-a u Somaliji

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 09:50, 3. april 2008. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Somalija

Somalija (Afrika), 2. april 2008. – Dva humanitarna radnika koji su bili stacionirani u Somaliji u sklopu misije UN-a, su kindapovani na jugu Somalije u utorak. Glasnogovornici UN-a su objavili da su dva radnika, Britanac i Kenijanac, oteta od strane naoružanih osoba dok su istraživali područje oko lokalne rijeke. Otmica se desila na putu prema gradu Bu'aale, u južnoj provinici Jubba.

Očevici su izvjestili da je grupa od šest naoružanih osoba iz zasjede napala konvoj u kojem su se nalazili radnici, te ih odveli u nepoznatom pravcu. Neki očevici tvrde da je u razmjeni vatre između napadača i pratnje konvoja, ranjen jedan od otetih radnika, ali se sa sigurnošću ne može znati težina njegovih povreda.

Somalijska vlada je objavila da traga za otmičarima, te da pokušava stupiti u kontakt s njima. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, niti je tražena otkupnina za taoce.

Izvori[izmijeni]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia na bosanskom jeziku ima članak pod nazivom: