Otvoren 6. "Zenica Fashion Weekend 2007"

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 15:55, 8. decembar 2007. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Zenica (Bosna i Hercegovina), 8. decembar 2007. – Sinoć (petak, 7. decembar 2007.) je u Bosanskom narodnom pozorištu počeo 6. «Zenica Fashion Weekend 2007» čiji je organizator Modna agencija «Fashion» iz Zenice.

Priliku da se prepunoj sali BNP-a prva predstavi sa svojim najnovijim modelima, imala je zenička dizajnerica Edina Osmančević. Tokom prve noći «Zenica Fashion Weekend-a 2007» održana je i revija modela samostalnih modnih dizajnerica Svjetlane Vuković – Cece iz Tuzle, Amine Babić iz Visokog i Mevlide Huskić iz Kaknja, kao i revije Modne kuće «Famaco&Co» i kupaćih kostima «Pinjo Linea». Za večeras su najavljene revije modnih kuća «Sarajevotekstil – Mura», «Alma Ras» i «Nerzz», te samostalnih modnih dizajnerica Edine Kurić iz Sarajeva i Amile Efendira iz Visokog.

Šesti «Zenica Fashion Weekend 2007» završava se sutra (nedjelja, 9. decembar 2007.) kada će se svojim kolekcijama predstaviti modne kreatorice iz Hrvatske, a za sutra je zakazana i humanitarna modna revija bh. i hrvatskih dizajnerica, koje su odlučile pokloniti po jedan model čijom bi prodajom željele prikupiti novac za liječenje oboljele zeničke manekenke Vernese Osmanbegović.

Izvori[izmijeni]