Idi na sadržaj

Smirivanje situacije u poplavljenim područjima u Bosni

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 13:00, 8 decembar 2010 (KSV)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Bijeljina (Bosna i Hercegovina), 8. decembar 2010 – Nadležni organi iz Bijeljine su objavili da se situacija u Semberiji postupno stabilizira i da je vodostaj Drine je u opadanju, dok se razina Save neznatno povećava.

Voda opada u naseljima Amajlije, Janja i Popovi, dok još stoji u naselju Dvorovi i a strahuje se da bi se mogla proširiti u naselje Trnjaci, te dijelove naselja Marići i Batkovići.

"Problem nam je ostao još u Dvorovima, jer voda tamo stoji i postoji mogućnost da potopi i Trnjake, dio Marića i dio Batkovića. Sreća je, ipak, da nema velikog dotoka i da neće biti velike količine vode. Vjerojatno ćemo morati isključiti dalekovod u Dvorovima koji opskrbljuje strujom Trnjake, Međaše i taj dio Semberije, jer se pojavila voda oko čvorne stanice. Očekujemo da se s Batkovićem, Marićima i Trnjacima završi širenje vode", izjavio je načelnik općine Bijeljina.

Optimistično je što se razina Save gotovo neznatno povećava i u toku noći porasla je svega dva centimetra.

Izvori[izmijeni]