Idi na sadržaj

Snijeg paralizirao Zagreb, visina i do 70 centimetara

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 12:35, 15 januar 2013 (KSV)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Zagreb (Hrvatska), 15. januar 2013 – Jedinice Zimske službe daju sve od sebe da očiste ogromne količine snijega koje su napadale u glavnom gradu Hrvatske. Visina snježnog pokivača iznosi 70 centimetara.

Iako je bilo najava proglašenja stanja elementarne nepogode, škole i javne ustanove rade. Zatvoreno je 16 škola u krapinsko-zagorskoj županiji zbog otežane prohodnosti udaljenijih sela. Mnogi su učenici na prvi dan škole, zbog usporenog i otežanog prometa, ostali kod kuće, a isto stanje je i danas.

Saobraćajna situacija u Zagrebu jučer je bila potpuno haotična. Tramvaji su otkazivani, autobusi preskakali vožnje, taksije je bilo gotovo nemoguće dobiti i mnogim građanima je do posla ili kuće ostalo jedino krenuti pješice.

Neke linije gradskog prijevoza u Zagrebu ni danas ne voze, iz svih krajeva grada stižu pritužbe na poteškoće u opskrbi strujom. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preuzeo je upravljanje gradskim kriznim štabom, nakon što je optužio Zimsku službu da se ponašaju kao manekeni. Rekao je da nema spavanja dok se snijeg ne počisti.

Izvori[izmijeni]