Idi na sadržaj

Tajni susret u Zagrebu

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 06:35, 28. novembar 2006. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Zagreb (Hrvatska), 28. novembar 2006. – Haris Silajdžić i Željko Komšić, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sastali su se u nedjelju naveče u Zagrebu sa Stjepanom Mesićem, predsjednik Hrvatske. Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović, nije bio pozvan niti obaviješten o susretu. Nebojša Radmanović je tek saznao za sastanak kada su medije objavile susret. Mesić je objavio da sastanak uopšte nije bio tajni susret.

Radmanović kaže da članovi Predsjedništva nisu obavezni da ga obavještavaju o tome gdje idu, ali da ovaj sastanak, nekoliko dana uoči Mesićeve posjete BiH, otvara mnoga pitanja.

"Nemam zvaničnu informaciju o tom sastanku, ali čudno je, blago rečeno, što se sada ide u Zagreb kad se zna da Mesić dolazi u Sarajevo za nekoliko dana i što ja to saznajem na ovakav način. To otvara mnoga pitanja - zašto ovako iznenada, zašto tajno i hoće li se sada svaki član Predsjedništva ponašati na ovaj način. Šta bi se, na primjer, desilo da ja odem na tajni sastanak kod nekog srpskog biznismena u Beograd, a da se na večeri, kao slučajno, sastanem sa Borisom Tadićem", ističe Radmanović.

Izvori

[izmijeni]