Idi na sadržaj

Tri ubistva u Bihaću

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 05:46, 4. juni 2008. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Bihać (Bosna i Hercegovina), 3. juni 2008. – Tri osobe su poginule, a jedna je teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila juče, 3. juna 2008 u Bihaću, objavili su bosanskohercegovački mediji.

Kako prenose mediji, Šero Hadžić iz Bihaća je u ulici dobrih Bošnjana ubio turskog državljanina Unaja Fedaia, vlasnika pekara Mulayim, a u kasnim se poslijepodnevnim satima biciklom dovezao u dvorište porodične kuće 50-godišnjeg Kasima Šabića u kojeg je također pucao vatrenim oružjem za koje se pretpostavlja da je ručne izrade. Nakon toga pucao je i u njegovog 24-godišnjeg sina Elvisa, koji je od dobivenih povredan dan poslije preminuo u bolnici.

Hadžić je svoj krvavi pohod nastavio u prigradskom naselju Pokoj, gdje je pucao u Elvedina Okugića, kojem je nanio teške tjelesne ozljede, nakon čega ga je policija napokon uhapsila. Elvedin Okugić također je zadobio teške tjelesne ozljede, a Kasim Šabić je u međuvremenu u bolnici podlegao povredama.

Načelnik Policijske uprave Bihać Fuad Poprženović rekao je da uzroci masakra, kao ni motivi napadača još nisu poznati, ali vjerojatno se radi o međusobnim dugovanjima.

Izvori

[izmijeni]