Idi na sadržaj

U lančanom sudaru u Austriji 30 povrijeđenih

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 07:33, 26. mart 2008. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Austrijski auto-put A1

Beč (Austrija), 25. mart 2008. – U strašnom lančanom sudaru na autoputu A1 u Austriji poginula je jedna žena a najmanje 30 do 37 osoba je lakše povrijeđeno, kada se zbog teških vremenskih uslova sudarilo preko 60 vozila. Nesreća se desila između Beča i Salzburga, a smatra se da je do nesreće došlo zbog poledice.

Mnogi povrijeđeni su morali biti oslobođeni iz zgnječenih automobila tek nakon intervencije vatrogasaca koji su morali upotrijebiti halat za rezanje. Spašavanje je dodatno otežao snijeg koji je padao, a morali su biti angažovani i helikopteri. Žena koja je podlegla povredama je bila Španjolka, koja je živjela u Švicarskoj.

U cijeloj Austriji su zabilježene brojne saobraćajne nesreće, prouzrokovane snježnim nevremenom koje je pogodilo srednju Evropu. U susjednoj Švicarskoj snijeg je napadao gotovo 70 cm, a mjestimično su izmjereni nanosi i do 4 metra.

Izvori[izmijeni]