Idi na sadržaj

Otkazan Thompsonov koncert u Sarajevu

Izvor: Wikivijesti
Status: Završen 08:31, 9. maj 2007. (UTC)
Molim vas da ne stavljate nove informacije na ovaj članak. Ukoliko postoje nove informacije vezane za ovu temu, molimo vas napišite novi članak.


Sarajevo (Bosna i Hercegovina), 9. maj 2007. – Veliki koncert Marka Perkovića Thompsona, koji se trebao održati 10. maja u sarajevskoj dvorani Zetra, a za koji je prodano više od 11.000 ulaznica, odgođen je od strane organizatora zbog sigurnosti posjetilaca.

Koncert nismo otkazali, nego ga odgodili najvjerojatnije za jesen, jer nismo mogli prihvatiti rizik koji bi se stvorio zbog radikalnih prijetnji pojedinaca i raznih udruga. Iako su u policiji rekli da će sve učiniti da osiguraju koncert, mi smo zbog otvorenih prijetnji pojedinaca, različitih organizacija i paraorganizacija te udruga, koje su javnosti poznate, procijenili da za sudionike i publiku postoji velika opasnost te smo zbog toga odgodili koncert.

Ivica Bikić, predsjednik Organizacijskog odbora uime Hrvatskoga katoličkog dobrotvornog društva


Priča o Thompsonovu koncertu u Sarajevu započela je pozivom Hrvatskoga katoličkog dobrotvornog društva da održi humanitarni koncert u Sarajevu. Sav prihod je navodno trebao da ide za gradnju doma za siromašne studente. Organizatori su policiji prijavili dolazak 54 autobusa iz cijele BiH, pa čak i Hrvatske.

Nakon najave održavanja koncerta u sarajevskoj Zetri, počeli su protesti građana kao i raznih udruženja i organizacija. Organizatori su u početku mislili da će se sva ta buka stišati, ali kad su počeli primati prijetnje, odlučili su da će dugo najavljivani koncert ipak odgoditi.

Izvori[izmijeni]

Relevantne vijesti[izmijeni]